Percheziții la Samsung

Procurorii sud-coreeni au descins miercuri la sediul grupului Samsung.

Percheziţiile au legătură cu dosarul în care este implicată o prietenă apropiată a liderei de la Seul. Femeia, care era un fel de consilier prezidenţial neoficial, este acuzată că şi-a folosit influenţa în cercurile puterii pentru a convinge mai multe firme să dea sume mari de bani unor fundaţii pe care le controlează.

Acest scandal fără precedent a scos sute de mii de sud-coreeni pe străzi pentru a cere demisia preşedintei Park Gyeun-hye.

Procuratura din Coreea de Sud a percheziționat miercuri birourile Samsung Group, dar şi cele ale celui mai mare fond de pensii din ţară, National Pension Service (NPS), în urma relatărilor presei despre legăturile acestora cu prietena președintei Park Geun-hye. Prietena a fost inculpată într-un scandal de trafic de influenţă, scrie Digi 24.

Agenţia de presă Yonhap a relatat că procurorii investighează decizia NPS de a aproba fuziunea de 8 miliarde de dolari între Samsung C&T şi Cheil Industries, de anul trecut.

Percheziţiile arată că procurorii extind investigaţia legată de acuzaţiile de trafic de influenţă, în scandalul de corupţie ce afectează preşedinţia sud-coreeană, comentează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel