Percheziții universitate, studenți. Reacția universității Vasile Goldiș

- Conducerea Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Arad a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că se dezice total de orice încălcare flagrantă, eventuală, a legii şi îşi exprimă disponibilitatea de colaborare, după ce procurorii au făcut percheziţii la această unitate de învăţământ în dosarul 'Diplome de licenţă fără studii'.

 "În cursul zilei de astăzi, 26.07.2017, reprezentanţi ai Ministerului Public efectuează o verificare la sediul Universităţii şi la sediul Facultăţii de Medicină şi Facultăţii de Medicină Dentară. Verificarea vizează modul de desfăşurare a unor activităţi didactice din cadrul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad. (...) Conducerea Universităţii se dezice total de orice încălcare flagrantă, eventuală, a legii şi îşi exprimă disponibilitatea de colaborare cu instituţiile publice implicate în această investigaţie. De asemenea, asigurăm opinia publică şi pe toţi colaboratorii noştri de transparenţă totală şi comunicare pentru a lămuri pe deplin aspectele verificate", se arată în comunicat. 

Reprezentanţii universităţii mai precizează că verificările efectuate de procurori nu au afectat în niciun fel desfăşurarea procesului didactic şi de evaluare a sesiunii de examene, care şi-a urmat cursul firesc. 

Peste 100 de percheziţii domiciliare au avut loc miercuri dimineaţă la cadre didactice şi studenţi din cadrul universităţilor 'Aurel Vlaicu' şi 'Vasile Goldiş' din Arad. 

Parchetul General susţine că mai multe cadre didactice au pretins şi primit bani şi bunuri materiale de la studenţi la susţinerea examenelor la diferite discipline, chiar în afara perioadei de examinare, şi/sau de licenţă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel