PERCHEZIȚII Mureș, la sediile unor firme

Ema Apostu / 07 Martie 2018 / 15:34 Salveaza PDF Comentarii

Un număr de 19 percheziţii la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin stabilirea de relaţii comerciale fictive au fost efectuate de ofiţeri de poliţie judiciară mureşeni.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureş, percheziţiile au avut loc în urmă cu o zi şi au fost supravegheate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş. 

"În fapt, din cercetările efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2010-2014, reprezentanţii unei societăţi din judeţul Mureş au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte 7 societăţi din judeţele Mureş, Sibiu, Prahova şi municipiul Bucureşti. În acest context, s-a pus în funcţiune un sistem operaţionalizat prin care societatea din Târgu Mureş a obţinut deduceri fiscale ilegale, mijlocindu-se activitatea unor societăţi de tip fantomă care au funcţionat ca un furnizor de evaziune fiscală pentru societatea beneficiară. Urmare a administrării probatoriului şi a efectuării percheziţiilor domiciliare, s-a documentat activitatea infracţională şi s-a dispus extinderea urmăririi penale, prejudiciul estimat prin înregistrarea cheltuielilor fictive fiind în valoare de 200.000 lei", se arată în comunicatul IPJ Mureş. 

Urmărire penală extinsă față de un suspect

Conform acestuia, în aceeaşi zi, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de un suspect, coadministrator al societăţii, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată. 

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.M