Percheziții la Fondul de Garantare. Programul "Prima Casă", măsuri de ultimă oră

Bogdan Cotigă / 19 iul 2018 / 11:42 Salveaza PDF Comentarii
Perchezitii
Descriere foto: Perchezitii

Conducerea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii  a luat toate măsurile astfel încât investigaţia în derulare să-şi urmeze cursul, fără să afecteze activitatea curentă şi viitoare a instituţiei.

Într-un comunicat de presă se arată că "actele procedurale efectuate astăzi, 19.07.2018, la sediul Fondului, de către organele abilitate ale statului, fac parte din cadrul unei investigaţii complexe, specializate. Investigaţia vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în desfăşurarea activităţii, fiind vizată o perioadă de timp de câţiva ani.

Ancheta este în momentul de faţă în plină desfăşurare. Având în vedere limitele de comunicare publică pe această temă, impuse de specificul acţiunii, dorim să-i asigurăm pe clienţii şi partenerii nostri că obiectivele strategice, proiectele şi programele aflate în derulare se vor desfăşura conform graficelor stabilite. Conducerea a luat toate măsurile necesare astfel încât investigaţia în derulare să-şi urmeze cursul, fără să afecteze activitatea curentă şi viitoare a instituţiei noastre", se spune în comunicat.

Ce vizau perchezițiile

Percheziţiile efectuate joi de procurorii Parchetului General au loc la Fondul de Garantare a Creditelor, în legătură cu programul 'Prima casă', au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Procurorii Parchetului General şi poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR efectuează percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi la domiciliile mai multor angajaţi, cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Din materialul probator administrat până în prezent s-a stabilit faptul că persoanele cercetate obişnuiesc să condiţioneze urgentarea îndeplinirii actelor ce intră în îndatoririle lor de serviciu de primirea unor sume de bani. Vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere pe numele suspecţilor, urmând a fi audiaţi şi aproximativ 60 de martori.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26