Percheziții la Fiscul din Ialomiţa. Un funcţionar este acuzat că ajuta ilegal firme

Sediul Fiscului din Ialomița, punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi  locuinţele a trei persoane din județ au fost luat cu asalt, miercuri dimineața, de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean într-un dosar de avaziune fiscală și corupție.  Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ două milioane de lei.

Acţiunea poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unei societăţi comerciale din județul Ialomița ai căror reprezentanți sunt bănuiți că, în perioada 2012-2013, ar fi creat circuite financiare fictive, de natură să asigure sustragerea de la plata T.V.A. aferentă comercilizării pe piaţa internă a unor produse cerealiere, achiziţionate de la unități economice cu comportament de tip fantomă.

În cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii efectuează cercetări și față de un funcționar al unei instituții publice, bănuit că ar fi pretins de la administratorul societății comerciale, diferite bunuri în scopul facilitării unor avantaje fiscale.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat a fost estimat, până în prezent, la aproximativ două milioane de lei.

La finalizarea activităților, persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel