Percheziții într-o instituție din subordinea MAI - Ultimă Oră

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție efectuează, marți, 13 percheziții, dintre care trei la sediile unor instituții publice și zece domiciliare. Descinderile au loc într-o cauză care privește săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la eliberarea, în schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale în fals (diagnostice medicale nereale) care au servit la întocmirea de dosare de pensionare.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție vor pune în executare 50 de mandate de aducere pentru audieri, se arată într-un comunicat al DGA.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, printre instituțiile percheziționate se află și Spitalul Ministerului de Interne și Casa de Pensii a Sectorului 1.

Anchetatorii susțin că beneficiarii acestor înscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate că, în realitate, nu sufereau de afecțiuni medicale sau afecțiunile erau mult mai ușoare în raport cu gradul de invaliditate solicitat în dosarul de pensionare.

[citeste si]

Ca urmare a verificărilor efectuate cu privire la activitatea infracțională, a rezultat identificarea, în cursul anului 2014, a 174 de scrisori medicale false emise pe numele a 155 de persoane, ce domiciliază pe raza mai multor județe, susțin anchetatorii.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).

Perchezițiile au fost efectuate sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel