Urmărește emisiunea live


Percheziții în trei județe și Capitală la evazioniștii de fructe și legume

Polițiștii au efectuat astăzi controale și percheziții pe raza a trei județe și a municipiului București la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, acțiune în urma căreia au fost confiscate aproape 3 tone de fructe și legume, fiind instituite sechestre asiguratorii până la concurența sumei de peste 3,8 milioane de lei.

"La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliție Române au coordonat o acțiune desfășurată pe raza municipiului București și a trei județe", se arată într-un comunicat al IGPR.

În urma a 10 percheziţii şi a controalelor efectuate la 38 de societăţi din municipiul Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Constanța şi Ilfov, au fost aplicate 22 de amenzi contravenţionale, în valoare de 173.000 de lei. Totodată, poliţiştii au constatat 27 de infracțiuni, dintre care 12 pentru evaziune fiscală, una la Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi 14 la Legea spălării banilor.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, 1.785 kilograme de fructe (mandarine şi portocale) şi 1.200 kilograme de legume (cartofi, varză, ceapă), fiind instituit sechestru asigurator până la concurenţa sumei de 3.859.319 de lei.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au verificat în trafic, 50 de autoturisme.

Totodată, au fost puse în executare 13 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniu comerţului cu legume şi fructe. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 2 milioane de euro. La activităţi au participat şi inspectori ITM.

Poliţiştii din Bucureşti au efectuat 10 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov precum şi 5 verificări la societăţi comerciale, constatând 8 infracţiuni de evaziune fiscală, prevăzute de art. 9 alin. 1 lit. c şi al.2 din Legea 241/2005 şi 14 infracţiuni de spălare de bani spălare a banilor prevăzute art. 29 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, fiind aplicate sechestre asiguratorii pe imobile până la concurenta sumei de 3.859.319 de lei.

Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei la H.G. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariaţilor.

De asemenea, ofiţerii de poliţie au documentat activitatea infracţională a unei reţele specializate în comiterea de infracţiuni complexe de evaziune fiscală şi spălare a banilor prin înfiinţarea, folosirea în vederea deducerii fictive de impozite şi taxe datorate bugetului de stat şi, ulterior, radierea unor firme fantomă.

Din cercetări a reieşit că 5 administratori de firme ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/perchezi-ii-la-evazioni-ti-de-fructe-i-legume-prejudiciul-estimat-la-2-milioane-de-euro_1866402.html#ixzz3xErQ23Qd
Follow us: @realitatea on Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel