Percheziții în Germania în dosarul EADS din România

Parchetul din Munchen a efectuat percheziții la filiale ale grupului Airbus, în dosarul EADS din România. 

Perchezițiile au loc din cauza unor suspiciuni de corupţie privind contracte cu România şi Arabia Saudită, dezvăluie cotidianul german Süddeutsche Zeitung, miercuri. Parchetul a confirmat că acest percheziţii au avut loc în octombrie, relatează Süddeutsche Zeitung. De asemenea, și Airbus a confirmat că este vizat de o anchetă a justiţiei germane.

Suspiciunile de corupţie vizează contracte de aproximativ 3 miliarde de euro, încheiate cu Arabia Saudită şi România pentru echipamente care ar garanta securitatea frontierelor lor. 

Kovesi: Dosarul EADS-Microsoft, detonat. Nu a plecat de la FBI

Parchetul din Munchen anchetează mai multe persoane, iar aceste percheziţii au avut loc în localuri ale filialei germane Airbus Defence and Space. 

În 2004-2005, Guvernul României a semnat un contract cu firma germană din domeniul aerospațial și al apărării EADS pentru securizarea granițelor României. Contractul "Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat" încheiat de Ministerul de Interne cu EADS Deutschland GmbH Ge valora 734 milioane de euro. Suma vehiculată în presă drept șpagă se ridică la 60 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel