PERCHEZIȚII în Bucureşti, Mureş, Constanţa şi Ilfov. AUDIERI

Percheziții
Percheziții

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează, marţi dimineaţa, 6 percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DGPMB, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sediul pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Mureş şi Bacău, în perioada 2013 - ianuarie 2015, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei de la societăţi comerciale cu comportament de tip 'fantomă', în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciu

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 560.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei, mai precizează sursa citată.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

[citeste si]

Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Mureş şi Constanţa şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.  

Alte percheziții

De asemenea, Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pun în aplicare, marţi dimineaţa, 13 mandate de percheziţie în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi Teleorman, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel