Percheziții în București și mai multe județe. EVAZIUNE FISCALĂ

Poliţiştii fac 28 de percheziţii în Bucureşti, Călăraşi, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi Timiş, la firme care comercializează materiale reciclabile şi la persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,2 milioane de euro.

Anchetatorii verifică relaţiile comerciale desfăşurate de 12 societăţi comerciale din România şi trei firme din Marea Britanie.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 - 2014, reprezentanţii societăţilor implicate nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă veniturile realizate din comercializarea materialelor reciclabile (feroase şi neferoase) şi ar fi înregistrat documente de provenienţă pentru mărfuri comercializate de la firme tip «fantomă»", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, sumele de bani încasate prin conturile bancare ar fi fost ridicate în numerar, folosindu-se borderouri de achiziţii întocmite în fals.

În urma investigaţiilor s-a stabilit şi că, în cursul anului 2012, ar fi fost realizate mai multe livrări către trei societăţi din Marea Britanie, nerecunoscute de acestea.

Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 2,2 milioane de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată de administratorii societăţilor, în perioada 2010-2014, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel