Percheziții IGPR cu sprijinul SIAS. Circuit infracțional România-Marea Britanie-SUA

Polițiștii efectuează, joi, patru percheziții, în București, la persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi cerut rambursări ilegale de TVA în valoare de aproximativ 900.000 de lei.

"La data de 2 iulie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează o acțiune pentru destructurarea unei rețele infracționale, specializată în evaziune fiscală. Astfel, sunt efectuate patru percheziții domiciliare pe raza municipiului București, cinci persoane urmând a fi aduse la audieri", informează un comunicat al IGPR.

Circuit infracțional România-Marea Britanie-SUA

În circuitul infracționar ar fi implicate cinci societăți comerciale, dintre care două din România, două din Marea Britanie și una din SUA, prin intermediul cărora ar fi fost evidențiate operațiuni comerciale fictive, în scopul obținerii de rambursări ilegale de TVA.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanții societăților comerciale din România ar fi evidențiat, în cursul anului 2014, în documentele contabile, operațiuni de cumpărare fictive de produse software de la societățile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din SUA. Valoarea produselor tranzacționate este estimată, până în prezent, la peste 800.000 de euro.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul luptătorilor SIAS și beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel