Percheziții DNA la primăria Timișoara. Prima reacție a primarului Robu

Procurorii DNA efectuează marți dimineață percheziții la primăria din Timișoara într-un dosar de retrocedări, scrie presa locală. La originea acțiunii anchetatorilor se află o sesizare a Corpului de Control al premierului, care a transmis DNA că a descoperit nereguli în cazuri de retrocedări.

Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, a declarat într-o intervenție telefonică la B1 Tv că procurorii ridică documente și înscrisuri, nu persoane. El a arătat că se pune la dispoziția anchetatorilor, precizând că nu crede că se va solicita audierea sa.

Conform Agerpres, procurorii ridică documente de la Serviciul Terenuri referitoare la vânzarea imobilelor pe Legea 112 pentru reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe.

Legea 112 reactualizată precizează că persoanele care erau chiriași ai respectivelor locuințe în anul 1995 pot cumpăra locuințele în rate, la prețuri avantajoase, dar primăria ar fi vândut astfel de locuințe și unor persoane care nu îndeplineau această condiție, respectiv nu erau chiriași la data intrării în vigoare a legii, ci au devenit ulterior chiriași.

Surse juridice citate de Agerpres spun că aceste vânzări s-ar fi făcut ilegal, în baza unor contracte semnate de o comisie a Primăriei Timișoara, prin care se făcea o derogare de la lege.

Nicolae Robu, sondaj uluitor pe Facebook. Deputat PSD: "Derapaje aberante și provocatoare"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel