Percheziții DNA la Primăria Constanța. Radu Mazăre: Astăzi sunt liber, merg să mă dau cu caiacul...

Radu Mazăre a declarat, joi, că procurorii DNA care efectuează percheziții la Primăria Constanța i-au dat voie să plece și, în consecință, va face o plimbare cu caiacul, existând posibilitatea ca "mâine să nu mai apuce".

Procurorii DNA au efectuat joi dimineață percheziții în 13 locații din București, Cluj și Constanța, inclusiv la Primăria Constanța, într-o cauză penală ce vizează inclusiv suspciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în perioada 2008-2014.

Primarul Radu Mazăre a plecat după mai puţin de o oră de la Primăria Constanţa, susținând că "Au rămas în primărie viceprimarul Făgădău, şefa mea de cabinet şi ceilalţi colegi ai mei, ca să predea documentele, care sunt pentru o perioadă îndelungată. Vor să ia documentele cu societatea de televiziune unde am fost angajat (SC Soti -n.r.), de la ziar, cu firma care strânge gunoul şi care are contract cu Primăria de prin '90 şi ceva. A sunat ofiţerul judiciar la procuror, este vorba despre contracte din 2007 încoace, contracte care au mai fost verificate, şi autorizaţiile de construcţie pentru două societăţi, pentru construcţia mall-ului de la Maritimo şi cealaltă pentru un centru comercial care nu s-a mai construit", a spus Radu Mazăre, la ieșire din Primăria Constanței, potrivit Mediafax.

Întrebat ce ştia despre firma Tripont Invest SRL, vizată în acest dosar, Mazăre a spus: "Asta este firma care a construit mall-ul de la Maritimo".

Primarul a mai spus că i-a întrebat pe anchetatori dacă este nevoie să participe şi el la percheziţii, care vor fi de lungă durată, având în vedere că sunt căutate mii de documente pentru contracte încheiate începând cu 2007, iar ofiţerii judiciari i-au răspuns că nu este necesară prezenţa sa.

"Sunt mii de documente, acţiune care durează. I-am întrebat pe procurori: «mă luaţi, nu mă luaţi?». Mi-au zis «nu, că n-am venit să vă luăm». I-am întrebat dacă pot să plec, le-am spus că este viceprimarul, semnează el (procesele-verbale pentru predarea documentelor -n.r.). (...) Având în vedere că sunt liber astăzi, fac o tură cu caiacul, poate mâine nu mai apuc", a mai spus Mazăre.

Percheziții DNA la primăria Constanța. Radu Mazăre: Nu știu dacă mă mai întorc acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel