Percheziții DIICOT în Capitală și în două județe la falsificatori de bani

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat miercuri 28 de percheziții domiciliare în București și județele Giurgiu și Constanța, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări formate din 20 de persoane, specializată în comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu luna martie, pe teritoriul României a acționat un grup infracțional organizat, constituit în scopul comiterii de infracțiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite.

Membrii grupării foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor metoda de imprimare "Laser Jet" și "Ink Jet", prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente și aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.

Bancnotele falsificate au fost puse în circulație în piețe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât în București, cât și în județe.

De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute au fost plasate în rândul persoanelor care comercializează țigări în Complexul Comercial Dragonul Roșu.

Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute.

La sediul DIICOT — Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel