Percheziții de amploare la mai multe firme de IT. Prejudiciu uriaș estimat de anchetatori

Poliţiştii şi procurorii efectuează luni mai multe percheziţii, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Printre firmele în cauză s-ar număra și SIVECO, scrie Mediafax.

Percheziţiile au loc la şapte adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspecţilor şi sediile unor societăţi comerciale. Surse judiciare au dezvăluit că printre firmele percheziţionate se află şi compania SIVECO.

Zece persoane vor fi aduse la audieri, iar în funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate în urma percheziţiilor, vor fi dispuse măsurile legale în acest dosar, în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală.

"În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro", informează Poliţia Română.

În contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii care în realitate nu ar fi fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Percheziţiile sunt efectuate de ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. La percheziţii participă şi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie din Giurgiu şi Ilfov, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel