Urmărește emisiunea live


Percheziții de amploare la Călărași. Semnal de alarmă

Polițiștii de la Direcția de Investigații Criminale din cadrul IGPR au constatat în urma perchezițiilor care s-au efectuat la Călărași că persoane acuzate că au înșelat o companie de telefonie mobilă erau în legătură și cu un serviciu de curierat rapid, care percepea ilegal în jur de 150 lei pentru fiecare colet livrat.

Oficialul IGPR a explicat că firma de telefonie este persoana juridică prejudiciată și că la percheziții au fost găsite facturi și alte documente într-un loc disimulat în care infractorii au încercat să scape de urme.

Printre cei care au comis infracțiunile este și o tânără de 19 ani. "Ea suna la victime și ca operatoare a societății de telefonie cerea contul de acces al abonamentului de telefonie", a explicat reprezentantul IGPR.

Recomandarea comisarului șef Nicolae Cristea

"O grupare specializată în infracțiuni de înșelăciune prin accesarea frauduloasă a unei platforme a lansat în mediul virtual o ofertă de intermediere a unor locuri de muncă în străinătate și a găsit mai mulți clienți. Le-a solicitat acestora numărul de telefon, contul de acces la o societate de telefonie mobilă și apoi au accesat platforma online a unei firme de telefonie mobilă și au obținut 55 de abonamente cu aparate telefonice de ultimă generație aferente contractelor. Ei au vândut ulterior aceste telefoane la jumătate de preț. S-au bucurat de sprijinul unui serviciu de curierat rapid care solicita 100 — 150 lei pentru fiecare colet livrat", a oficialul IGPR.

Cei care au cumpărat cu bună credință telefoanele vor trebui să le dea organelor de anchetă pentru continuarea cercetărilor , urmând să se adreseze pe cale juridică împotriva celor vinovați ca să își recupereze banii.

Comisar șef Nicolae Cristea a recomandat, în declarația susținută luni, ca oamenii care doresc să aplice pentru un loc de muncă în străinătate să o facă numai la societățile atestate, nu la persoanele fizice sau în mediul online oferind date personale necunoscuților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel