Percheziții de amploare în desfășurare, într-un dosar cu prejudiciu uriaș

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR efectuează miercuri dimineață 11 percheziții la abatoare și magazine de comercializare a cărnii. Persoanele vizate de anchetatori sunt bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne.

Cele 11 percheziții au loc în București și în județul Alba, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și la șapte persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, anunță Inspectoratul General al Poliției Române, printr-un comunicat.

La acțiune participă și polițiști de la inspectoratele de poliție din județele Alba, Hunedoara și Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2013 - martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziții intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăți de tip ”fantomă”, ce nu au fost declarate în totalitate și pentru care nu au fost achitate obligațiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Vezi și: Un nume greu este audiat la DNA în această dimineață

Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăți din județul Alba, specializată în procesarea și comercializarea produselor și preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate ”la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare și desfacere.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Șapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Citește și: Surpriză de proporții! Pe cine a trimis DNA în judecată astăzi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel