Percheziții de amploare în București, în Ilfov și-n Teleorman. Cine sunt cei vizați

Polițiștii de la direcția de Investigare a Criminalității Economice desfășoară, joi dimineață, cincisprezece percheziții domiciliare, în București, în Ilfov și-n Teleorman.

Persoanele vizate sunt bănuite că au cauzat un prejudiciu de două milioane de euro, prin evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții. Este vorba despre persoane din conducerea unor firme din domeniul medical. 18 persoane vor fi duse la audieri.

Acțiunea vizează documentarea activității unei clinici medicale private din București, care, între 2010 și 2014, s-ar fi sustras de la împlinirea obligațiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operaţiuni fictive sau inexacte.  Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii. La rândul lor, aceste societăţi comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel