Percheziții în București, Chiajna și Corbeanca. Cine sunt vizați

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt au efectuat miercuri patru percheziții domiciliare, pe raza localităților București, Chiajna și Corbeanca, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni economice. 

De asemenea, au fost puse în executare 12 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, pentru audieri, informează IGPR într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, membrii grupului infracțional sunt bănuiți că, în perioada 2006-2016, prin abuz în serviciu și delapidare, ar fi prejudiciat o societate comercială din municipiul Caracal cu 7.099.000 euro și 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în documente contabile care au la bază operațiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 25.646.825 lei.

De asemenea, importante sume de bani, care trebuiau direcționate către societatea respectivă, care era beneficiarul real, ar fi fost dirijate în mod fraudulos către persoane fizice și societăți comerciale controlate de membrii grupului infracțional.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională desfășurată de membrii grupului infracțional este de aproximativ 25.000.000 de euro și 30.000.000 de lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare, abuz în serviciu, spălare de bani, gestiune frauduloasă, infracțiuni de corupție și de serviciu cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

La activități au participat și polițiști din municipiul Caracal, județul Olt și BCCO București, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale — Inspectoratul de Poliție Județean Olt și SIAS — IGPR. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române și al SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel