Pepenii din Dăbuleni se strică în soare. Producătorii sunt în pragul falimentului

232
232

Producătorii de pepeni din Dăbuleni sunt în pragul falimentului şi spun că anul acesta nu-şi vor scoate nici investiţia, chiar dacă recolta e bogată.  La Dăbuleni, pepenii au ajuns să se vândă pe marginea drumului şi cu 10 bani kilogramul.

Pepenii de Dăbuleni se strică pe marginea drumului. Pe lângă lipsa unei pieţe de desfacere, cu care s-au confruntat şi în anii trecuţi, acum trebuie să facă faţă şi importurilor masive de pepeni.

"Prost, prost de tot, doamnă. Nu sunt cumpărători. De ce? A ieşit în alte părţi, acum câteva săptămâni. Rar de tot, mai trece câte o dubiţă. Se uita să ia degeaba, se uită să ia munca degeaba", a spus un agricultor.

"Pepenii sunt la zece bani kilogramul, adica la o mie de lei vechi. La preţul asta nu poţi să-ţi scoţi investiţia. Nici măcar ce-ai bagat", a spus alt producător.

Coloana de maşini şi căruţe cu pepeni se întinde pe mai bine de 2 km. Deşi producătorii vând pepeni aici chiar şi cu zece bani kilogramul, clienţii întârzie să apară. Oamenii spun că nu au acces în pieţe pentru că acestea au fost acaparate de samsari. În plus, ei spun că au fost afectaţi de importurile masive din Spania sau Grecia.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, spune că ştie ce e de făcut, dar că mai durează.

"Prima şi cea mai importantă este taxarea inversă la cereale şi plante tehnice în care se blochează orice tip de afacere la negru la acest tip de plante. În momentul în care vom avea această aprobare de la Comisie

pentru ca se modifica orice astfel de acţiune eu sunt convins ca vom limita extrem de drastic problema importurilor, inclusiv la pepeni", a declarat Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel