Pentru că a îngrădit ghetoul ocupat de romi, primarul din Baia Mare, amendat cu 6. 000 de lei

zid-tigani
zid-tigani

Decizia primarului din Baia Mare de a împrejmui ghetoul  care era locuit de romi a atras atenția Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, acțiune ce  a dus la amendarea edilului cu 6. 000 de lei. Totodată, membrii consiliului i-au recomandat primarului Cătălin Cherecheș să demoleze zidul.

Decizia din vara aceasta a edililor din Baia Mare  de a delimita comunitatea romă de cea română a creat valuri în opinia publică autohtonă. Primarul susţine că nu a greşit cu nimic şi e hotărât să meargă până în pânzele albe ca să dovedească asta.

Unii au salutat deciza, alţii au condamnat-o. La patru luni de la punctul zero al scandalului, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis că zidul nu are ce căuta acolo şi că lezează comunitatea romă. Doar că edilul băimărean a aflat de la presă de amenda de 6.000 de lei. Edilul Cătălin Cherecheș a declarat la rândul său că va acționa în instanță Consiliul.

Momentan zidul rămâne în picioare. Pentru cât timp, nimeni nu ştie. Asta pentru că una dintre recomandările Consiliului este demolarea construcţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel