Pentagonul BLOCHEAZĂ pe reţelele sale informaţiile dezvăluite de Snowden

pentagon
pentagon

Departamentul american al Apărării blochează pe calculatoarele sale informaţiile dezvăluite de Edward Snowden, un fost consultant NSA căutat de Washington, cu scopul de a nu compromite informaţii clasificate, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, menționează Mediafax.

Autor: Ozana Mazilu

"Dacă un site decide să posteze online informaţii pe care Departamentul le consideră clasificate, aceste date vor fi filtrate şi nu pot fi accesate pe reţele militare, atât timp cât vor rămâne clasificate", a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Damien Pickart, reacţionând astfel faţă de o informaţie publicată de ziarul britanic The Guardian.

Ziarul britanic a dezvăluit împreună cu The Washington Post metode de interceptare a comunicaţiilor de către Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) divulgate de Snowden.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, armata americană "nu blochează niciun site de Internet", ci "adoptă în mod sistematic măsuri cu scopul de a preveni divulgarea neautorizată de informaţii clasificate pe reţelele sale neclasificate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel