Probleme la Pentagon. Program secret descoperit de presă

Presa americană a devoalat faptul că Pentagonul a derulat un program secret de zeci de milioane de dolari pentru a investiga obiecte zburatoare neidentificate (OZN).

Doar un număr mic de oficiali au ştiut de acest program, care a început în 2007 și a fost închis în 2012. The New York Times spune că documentele din operațiune descriu aeronave de viteză ciudate și obiecte care pluteau în aer.

Dar oamenii de știință erau neîncrezători, subliniind că întâmplările inexplicabile nu erau neapărat dovadă a vieții extraterestre. Programul de identificare a amenințărilor aerospațiale avansate a fost creaţia lui Harry Reid, un senator democrat pensionat, care era liderul majorității Senatului la vremea respectivă, relatează BBC.

El a declarat pentru New York Times: "Nu mă deranjează şi nu mi-e rușine sau îmi pare rău că am făcut chestia asta, am făcut ceva pe care nimeni nu l-a făcut înainte". Reid - fost senator pentru Nevada, locaţia celebrei baze ascunse a US Air Force "Area 51" a scris pe Twitter că programul a fost un efort serios de a ajunge la adevăr pe fondul "multor dovezi care să răspundă numeroaselor întrebări".

Rapoartele arată că programul a costat Departamentul Apărării mai mult de 20 milioane de dolari (15 milioane de lire) înainte de a fi închis pentru a economisi costurile. Deși finanțarea sa sa încheiat în 2012, oficialii au continuat să investigheze observarea fenomenelor aeriene neobișnuite și a obiectelor suspecte, alături de sarcinile lor zilnice.

Un fost angajat al Congresului a declarat pentru Politico că programul ar fi fost înființat pentru a monitoriza progresul tehnologic al puterilor rivale străine. "

La începutul acestui an, Agenția Centrală de Informații (CIA) a publicat milioane de pagini de documente declasate. Înregistrările au inclus vizionarea OZN și o colecție de rapoarte despre farfuriile zburătoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel