€ 4.8314
|
$ 4.4445
|
Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Pensiile speciale, eliminate. Tribunalul Dâmboviţa suspendă protestul

Florentina Constantin / 10 feb 2020 / 20:54
Decizie
Decizie

Tribunalul Dâmboviţa a anunţa că va suspenda protestul iniţiat pe data de 21 ianuarie, până la pronunţarea Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la abrogarea pensiilor speciale.

"Prin Hotărârea nr. 3 din data de 10 februarie 2020 a Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, s-au stabilit următoarele: Art. 1. Suspendarea formei de protest adoptată prin Hotărârea nr. 1 din data de 21/01/2020, începând cu data de 17.02.2020, până la pronunţarea de către Curtea Constituţională a României asupra sesizării privind neconstituţionalitatea Legii prin care au fost abrogate pensiile speciale. Art. 2. Sesizarea Consiliul Superior al Magistraturii şi a Ministerului Justiţiei, pentru ca, în temeiul atribuţiilor legale ce le revin, să realizeze demersuri efective pentru soluţionarea de urgenţă a următoarelor probleme ce ţin de independenţa sistemului judiciar", precizează Tribunalul Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Sesizarea CSM şi a Ministerului Justiţiei se va face pe următoarele teme: "încetarea atacului factorului politic la adresa statului de drept şi a Statutului Judecătorului, acţiune ce reprezintă o încălcare gravă a independenţei puterii judecătoreşti şi a principiului constituţional al separării puterilor în stat; normarea activităţii prin stabilirea unui volum optim, în vederea evitării suprasolicitării fizice şi psihice şi a creşterii calităţii actului de justiţie ţinând seama şi de volumul de activitate a unui judecător la nivelul Uniunii Europene".

Sesizări

De asemenea, printre sesizări se regăsesc: asigurarea resurselor materiale necesare desfăşurării în condiţii normale a activităţii instanţelor de judecată şi asigurarea independenţei financiare a sistemului judiciar prin preluarea bugetului de către Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi asigurarea resurselor umane necesare înfăptuirii în condiţii optime a actului de justiţie prin raportare la volumul de activitate al fiecărui judecător şi legislaţia în continuă schimbare, suplimentarea schemelor în privinţa posturilor de grefier.

Altă solicitare

O altă solicitare este reglementarea şi compensarea timpului de muncă suplimentar pentru activităţile prestate de magistraţi în afara programului de lucru şi pe parcursul zilelor nelucrătoare sau de sărbători legale.

"Prin urmare, începând cu data de 17.02.2020, activitatea de soluţionare a cauzelor de către Tribunalul Dâmboviţa, precum şi de către judecătoriile arondate acestuia (potrivit hotărârilor Adunărilor Generale, adoptate de fiecare judecătorie în parte) se va desfăşura normal cu privire la toate tipurile de cauze", se arată în comunicatul Tribunalului Dâmboviţa. A

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25