Pensiile speciale ale parlamentarilor, ELIMINATE. Chirieac: Va provoca şi mai multă tensiune

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat votul dat miercuri de către deputaţi şi senatori pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 

"A avut loc un gest aberant astăzi în Parlamentul României. Să tai pensiile celor aleşi - astea speciale, cum li se spune - e o aberaţie. În primul rând că e vorba de şapte sute de persoane, dar nu e vorba despre asta. Ori stabileşti din capul locului în România că orice fel de pensie e pe bază de contributivitate, ori nu le tai pensiile la niciunii, ba îi adaugi, aşa cum spuneam la începutul emisiunii, şi pe alţii. Băgaţi şi educaţia şi sănătatea; de ce doctorul, asistentul medical, infirmierul, profesorul, învăţătorul, să nu aibă şi el pensie specială sau de serviciu, cum vreţi să o numiţi? 

Din capul locului, astăzi în Parlamentul României a avut loc un gest populist la care nu a achiesat, spre cinstea sa, UDMR-ul. Oamenii aceştia care, totuşi, reprezintă Parlamentul - instituţie care e depozitarul suveranităţii poporului român - ar trebui să fie cea mai importantă instituţie a statului. Nu le tai pensiile... totuşi sunt nişte oameni care au nişte zeci de mii de voturi în spate, sunt aleşi, reprezintă ceva...

Nu, pe ei ai hotărât să îi cureţi, dar ceilalţi care iau pensii speciale sau de serviciu, nu pe bază de contributivitate, rămân bine-mersi mai departe. Chestiunea asta va provoca şi mai multă tensiune, iar cei care speră că vor câştiga capital politic se înşală", a declarat Bogdan Chirieac, miercuri seara, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel