Pensiile, plătite cu întârziere în ianuarie. Ludovic Orban, precizări

Mihai Ciobanu / 06 ian 2020 / 22:18 Salveaza PDF Comentarii
Pensie
Pensie

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări cu privire la data la care vor fi plătite, în luna ianuarie, pensiile. 

„Se știe că, din cauza faptului că au fost zile libere, că există o decalare a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite cu o decalare de trei-patru zile datorată faptului că au existat zile libere și că astăzi a fost prima zi lucrătoare. Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

În ianuarie distribuirea pensiilor se va decala pentru că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române începând cu 7 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an, informează Poșta Română.

Compania spune că într-o lună obişnuită primeşte prima parte a banilor de pensii cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. „Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile”, explică Poșta, într-un comunicat, transmite Mediafax.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29