Pensiile, plătite cu întârziere în ianuarie. Ludovic Orban, precizări

Pensie
Pensie

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări cu privire la data la care vor fi plătite, în luna ianuarie, pensiile. 

„Se știe că, din cauza faptului că au fost zile libere, că există o decalare a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite cu o decalare de trei-patru zile datorată faptului că au existat zile libere și că astăzi a fost prima zi lucrătoare. Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

În ianuarie distribuirea pensiilor se va decala pentru că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române începând cu 7 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an, informează Poșta Română.

Compania spune că într-o lună obişnuită primeşte prima parte a banilor de pensii cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. „Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile”, explică Poșta, într-un comunicat, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel