PENSII POLIȚIȘTI, MILITARI, OFIȚERI. Dumitru Coarnă: Mihai Tudose, singurul în care am încredere

Dumitru Coarna Facebook
Dumitru Coarna Facebook

Guvernul ar urma să dea o OUG prin care să modifice Legea pensiilor speciale pentru polițiști, militari și ofițerii din serviciile secrete, astfel încât, dacă se vor pensiona în baza noilor reguli, vor avea o pensie mult mai mică decât dacă s-ar pensiona în baza legii în vigoare. 

”Dacă nu ne-au majorat salariile, vor să ne taie și pensiile. Au lăsat șmecherii din Ministerul de Interne să se pensioneze la 42-43 de ani spun eu prin încălcarea legii cu pensii de 130 de milioane, pe mare parte dintre ei i-au reangajat pe postul de consilier, ceea ce este ilegal, și o să fac probabil o plângere la Parchet în acest sens.” a spus Dumitru Coarnă, la Antena 3. 

Președintele SNPPC a adăugat: ”Eu știu că vor să modifice legea. Or să crească vârsta și or să scadă cuantumul bănesc al pensiei. Noi avem acum vârstă standard 60 de ani și, pentru că lucrăm în condiții speciale, putem să ne pensionăm la 47-48 de ani cu 100%. Îi deranjează lucrul acesta și vor să-i aducă pe cei din condiții speciale să se pensioneze la 55 de ani. Dar ce au făcut? Și-au pensionat pilele din MAI la dublu, la 41-42-43 de ani, cu 120-130 de milioane pensie, prin infracțiune și i-au reangajat consilieri, în condițiile în care am deficit de 20.000 de oameni. Acești oameni pun în pericol legea prin încălcarea ei.”

El a precizat că această OUG ar urma să afecteze ”tot ce înseamnă sistem de apărare, siguranță și ordine publică: MAI, MApN, STS, SRI, SPP și Penitenciare”. 

Mihai Tudose, ULTIMA SPERANȚĂ 

”Singurul om în care mai am încredere în momentul acesta este premierul Tudose. Am avut câteva întâlniri și mi s-a părut un om hotărât, practic și pragmatic. Este ultima noastră speranță. De premierul Tudose mi se leagă toate speranțele. (...) Mi se pare un om ancorat în realitate, pământean, care înțelege lucrurile și pe care nu l-a amețit funcția, nu vrea să apară doar la televizor, nu vrea să pară cel mai frumos, cel mai deștept, este un om pe care eu mi-l doresc în funcția asta”, a spus Dumitru Coarnă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel