Pensii majorate, 1 septembrie. Marius Budăi: Nu îmi permit să îi panichez

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut noi precizări cu privire la majorarea pensiilor de la 1 septembrie, în direct la România TV. Ministrul a precizat și faptul că planul de majorări va continua și în 2020. 

”Aș putea să folosesc acest moment din punct de vedere politic, dar cum bine știți nu o să o fac pentru că eu nu îmi permit să îi panichez pe părinții și pe bunicii noștri. Suntem în situația în care la această dată, toate cupoanele, absolut toate cele cinci milioane de cupoane, sunt calculate cu modificarea valorii punctului de pensie de la 1100 de lei la 1265 de lei. În aceste zile s-au făcut deja primele plăți către Poșta Română. Din 2 septembrie vor începe distribuirea pensiilor. Cei care primesc banii pe card îi vor putea primi după data de 14-15 septembrie. Inclusiv pensia minimă a fost majorată și ea de la 640 la 704 lei. Aici am avut o mică intervenție în comisia pentru buget din Camera Deputaților, atunci când a intrat în dezbatere Ordonanța 114, au fost colegii din opoziție care au vrut să abroge în primă fază. Am făcut un apel la cumpătare și înțelegere”, a precizat Marius Budăi în direct la România TV. 

Ministrul Muncii a explicat că majorările vor continua conform planului și în 2020. 

”Sigur că legea pensiilor nu este o lege care să fie pusă în aplicare ușor. Dar avem nevoie de un lucru și o spun cu toată sinceritatea. Avem nevoie de iubire de părinții și bunicii noștri pentru că au un nivel al veniturilor din pensie, încă mic. Vă asigur că așa cum avem noi proiecțiile pentru 2020, se poate”, a mai precizat ministrul Muncii. 

Pensionarii își pot calcula vniturile modificate din luna septembrie dacă adună numărul de puncte de pensie cu suma de 1265 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel