PENSIE. Studiu șocant! 10 ani de muncă în plus îți răpesc 20 de ani de viață

Pensie
Pensie

Alec Riddle, planificator financiar, bazându-se pe niște studii, arată cum ne influențează perioada de muncă durata de viață. 

Pe scurt, el susține că dacă muncești până la 55 de ani ai mari șanse să trăiești 80 de ani. În schimb, dacă muncești 10 ani în plus, până la 65 de ani, cu gândul că vei avea îndeajuns de mulți bani la pensionare, riști să te bucuri de doar doi ani de pensie, murind la 67. 

Este dur, dar așa ar arăta studiile citate de specialist. 

Studiile au fost realizate în SUA, pe fondurile de pensii. Au fost vizați angajații din mari companii, precum Boeing sau Ford, dar și Lockheed sau Bell Labs. Majoritatea americanilor se pensionează în jur de 57 de ani. Sunt puține cazuri ale celor de ating vârsta de pensionare, de 65 de ani. Statistica mai arată că cei care se pensionează în jur de 55 de ani au șanse mari să se bucure de viață încă 25 de ani. Studiul mai arată că persoanele ce au ales pensionarea mai devreme nu sunt neapărat fără preocupări, fără loc de muncă, dar se concentrează mai mult pe hobby-uri sau pe un loc de muncă cu jumătate de normă, fiind astfel mai puțin stresați decât cei care-și continuă activitatea până la 65 de ani. 

Un an de muncă după 55 de ani îți răpește aproximativ doi ani de viață

Concluzia studiului este că orice an muncit după 55 de ani vă fură câte doi ani din viață. Astfel, oamenii trebuie să-și analizeze bine finanțele până la vârsta de 55 de ani pentru a se putea pensiona mai devreme și a se bucura de încă cel puțin 20 de ani de viață decât să muncească până la 65 și să se bucure un timp prea scurt de pensionare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel