Pensie agricultor vs pensii speciale. Turcan anunţă accelerarea reformei: Aceasta e realitatea

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Raluca Turcan, ministrul Muncii, face o comparaţie între pensiile speciale în plată şi pensia obţinută de un agricultor. 

"După 29 de ani de muncă în sistemul agricol, pensia de bătrânețe calculată în baza contribuției este de 591 lei, la care statul adaugă diferența de până la 800 lei cât este pensia socială. Este realitatea dintr-un dosar de pensie de agricultor pe care l-am avut astăzi în mână la Casa Județeană de Pensii Suceava. Evident, un dosar cu șină vechi de aproape 30 de ani, cu documentele scrise de mână și foi îngălbenite. Sunt alte 10.000 de dosare similare de agricultori ce trebuie evaluate și introduse în sistem electronic, aici, la casa de pensii din Suceava.

La nivel național, pensia medie pentru limita de vârstă la agricultori este de 672 lei și sunt aproape 250 000 de astfel de pensionari. Pe de alte parte, pe legi speciale, cea mai mică pensie medie este de 4 930 lei, iar cea mai mare pensie medie este de 19 800 lei. Cifre care, puse unele lângă altele, ne fac să apăsăm și mai mult pe accelerație când e vorba de reforma sistemului public de pensii", transmite ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel