Pensia cea mai mare din România. Cine o încasează

bani
bani

Casa Naţională de Pensii a plătit în aprilie cea mai mare pensie din România, beneficiarul acesteia fiind un fost magistrat.

Casa Naţională de Pensii  a plătit în aprilie unui fost magistrat 56.816 de lei brut. 53.200 de lei din valoarea pensiei încasate de magistrat e suportată de la bugetul de stat, alimentat din taxele plătite obligatoriu de fiecare român şi firmă din România. Magistratului pensionar i s-ar cuveni însă în baza contribuţiei sale la bugetul asigurărilor sociale o pensie de doar 3.600 lei brut pe lună, informează economica.net

În fapt, pensionarului i s-ar cuveni o pensie de 3.600 de lei pe lună, în baza contribuţiei sale la sistemul asigurărilor sociale de stat. Aceasta este cota de pensie plătită lunar din bugetul asigurărilor de stat, adică partea din pensie care i se cuvine pensionarului, stabilită la fel ca pentru restul românilor, în funcţie de cât a contribuit efectiv la sistemul asigurărilor sociale de stat.

Vezi si: Pensii speciale. Chirieac: O BOMBĂ care va EXPLODA

Potrivit legii, judecătorii şi procurorii cu cel puţin 25 de ani vechime în magistratură beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării.

Pensiile magistraţilor sunt preponderent plătite de la bugetul de stat.

În luna aprilie, 3.485 de procurori şi judecători pensionaţi au încasat pensie de serviciu. Aproape 13.900 de lei brut este pensia medie a magistraţilor pensionari în luna aprilie, arată datele publice ale Casei Naţionale de Pensii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel