Penitenciar Tg-Mureș. Deținuții, scoși în ”curte” pe acoperiș

Tudor Curtifan / 27 ian 2017 / 18:46 Salveaza PDF Comentarii

Robert Cazanciuc a comentat situația degradantă a penitenciarelor din România. Potrivit fostului ministru al Justiției, la penitenciarului din Târgu Mureș deținuții sunt scoși la plimbare în ”curți” îngrădite, amenajate tocmai pe acoperișul clădirii.

”La Târgu-Mureș, într-un penitenciar construit la 1880, neavând spații unde deținuții să aibă diferite activități , începând de la cele uzuale, de a se plimba spre exemplu, au menajat, un fel de curte de plimbare pe acoperișul clădirii.

Oamenii sunt scoși dintr-o celulă plină de igrasie, în care nu se mai poate face nimic, este atât de veche, în centrul orașulul iar singura soluție este demolarea, s-au amenajat curți de plimbare pe clădire.

Practic omul este scos dintr-o celulă și dus într-o cușcă, e adevărat de o anumită dimensiune, unde se poate plimba pentru scurt timp”, a spus fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc la Antena 3.

Actualul penitenciar din Târgu-Mureș, este funcțional de la 1884 când a fost construit pavilionul de detenţie, care consta iniţial în 32 de camere de deţinere, conform site-ului penitenciarului.

Robert Cazanciuc a subliniat faptul că există penitenciare care funcționează ”la limita demnității umane”.

În 1984 s-a reconstruit pavilionul administrativ în forma actuală, continuându-se sistematic procesul de modernizare.

Penitenciarul din Târgu-Mureș se află în imediata apropiere de centrul ”Orașului Florilor”.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24