Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Cum se va desfășura. Jandarmeria, precizări

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Jandarmeria Capitalei a făcut mai multe precizări privind pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Jandarmii bucureşteni vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor care vor participa, în perioada 25 - 27 octombrie, la manifestările religioase ce vor avea loc la Catedrala din Dealul Mitropoliei, scrie Agerpres.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, pentru a veni în sprijinul celor prezenţi la această importantă sărbătoare religioasă, se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare speciale de acces în scopul creării unor condiţii optime de desfăşurare a pelerinajului, astfel încât să fie respectate normele de protecţie sanitară şi să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente.

Jandarmeria Capitalei face următoarele recomandări:

- cei prezenţi să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat;

- să respecte indicaţiile jandarmilor şi regulile stabilite de organizator;

- să păstreze distanţa fizică faţă de alte persoane şi celelalte măsuri de protecţie sanitară;

- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să solicite sprijinul jandarmilor. 

Ce spune Patriarhia Română

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. "Credincioșii din municipiul București care vor dori să se închine în zilele respective la Sfintele Moaște, o vor putea face în următoarele condiții: accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane care vor aștepta una în spatele celeilalte, păstrând distanța de 1,5 m între ele; pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de staționare pentru facilitarea păstrării acestei distanțe; pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare”, anunță Patriarhia Română.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. De asemenea, se va crea un flux unic de circulaţie a credincioșilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieșire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie. Voluntarii prezenți, care vor purta permanent măști de protecție și mănuși, vor oferi credincioșilor materiale de dezinfectare și igienă.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. În contextul pandemiei, Patriarhia anunță că se va renunța la procesiunea „Calea Sfinților” la care participau foarte mulți preoți și credincioși mireni. De asemenea se va reduce numărul de clerici slujitori și cântăreți bisericești la toate slujbele sărbătorii și se va reduce perioada de expunere a sfintelor moaște spre închinare la doar 3 zile (25-27 octombrie). Protejarea raclelor cu moaștele Sfinților se va face cu un material care va permite o permanentă igienizare.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Pentru asigurarea respectării normelor sanitare cu privire la distanțarea fizică de 1,5 metri, la sfintele slujbe oficiate în perioada 25-27 octombrie 2020 la Altarul de vară de pe Colina Bucuriei vor putea participa maximum 200 de persoane. Reintroducerea Sfintelor Moaşte în Catedrala Patriarhală se va face la sfârșitul zilei de 27 octombrie 2020 după închinarea ultimului credincios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel