Pelerin tâlhărit când dormea în cort, la Craiova. Un taximetrist a ajuns erou

Foto ilustrativ taxi, Pixabay
Foto ilustrativ taxi, Pixabay

Un taximetrist a ajuns erou, la Craiova, după ce a pus la cale un plan pentru a-l da pe bărbatul care a tâlhărit un pelerin pe mâna polițiștilor. 

Alex R., un taximetrist din Craiova, a luat în mașină un individ care i-a mărturisit că a jefuit o persoană, în gară. Imediat, taximetristul s-a gândit cum să facă să-l dea pe tâlhar pe mâna poliției. Într-un final, victima, un pelerin, și-a primit banii înapoi, aproape 3.000 de euro, iar Alex R. a ajuns eroul zilei. 

Taximetristul a povestit că hoțul i-a spus că 'a intrat peste un om în cort şi i-a luat banii de acolo. Avea tancul de bani la el.'

Victima, un pelerin, se întorcea de la Mănăstirea Polovragi. S-a urcat în tren și voia să ajungă la București, dar la Craiova a fost nevoit să schimbe garnitura. Pentru că următoarea locomotivă pleca abia dimineață, pelerinul și-a instalat cortul lângă gară și a adormit. 

Tâlharul de 18 ani a profitat de situație, a intrat peste pelerin și a furat 2300 de euro și 20 de mii de grivne, valută ucraineană - aproape 3.000 de euro. Imediat ce s-a văzut cu banii în mână, a urcat într-un taxi și i-a cerut șoferului să-l ducă la o casă valutară pentru a-i schimba.

'Mi-a întins o hârtie de 50 de euro şi m-a întrebat dacă sunt falşi'

'Era agitat de când a urcat în maşină. Prima dată am crezut că tremură că era frig afară. Mi-a întins o hârtie de 50 de euro şi m-a întrebat dacă sunt falşi.', a afirmat Alex R., potrivit Observator.

La un moment dat, Alex R. a văzut, în trafic, o mașină de poliție. Planul lui a început să prindă contur și le-a dat flash-uri oamenilor legii. Hoțul însă a sărit din autoturismul și a luat-o la fugă. Taximetristul a tras frâna de mână, l-a urmat și a reușit să-l prindă și să-l pună la pământ.

La fața locului au ajuns și oamenii legii, care l-au încătușat pe tânăr.

Pelerinul, un bărbat de 39 de ani din Baia Mare, a depus plângere pe numele hoțului. Potrivit celor spuse de Mihaela Sadoveanu, IPJ Dolj, persoana vătămată și-a recuperat banii.

Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în fața magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel