"Pelerin în Bucovina" cu trenul de epocă spre mănăstiri, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului - VIDEO

Picture 481
Picture 481

Un tren de epocă tractat de cea mai veche locomotivă cu aburi din ţară în stare de funcţionare şi având în componenţă patru vagoane construite în jurul anului 1900 a fost inaugurat de curând, acesta  circulând  spre Moldoviţa, Cacica şi Putna în cadrul proiectului "Pelerin în Bucovina".

Ttrenul este tractat de cea mai veche locomotivă cu aburi în funcţiune din ţară şi are în componenţă patru vagoane construite la sfârşitul secolului XIX, începutul secolului XX.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că trenul va pleca regulat în curse spre Vatra Moldoviţei, Cacica şi Putna în cadrul proiectului Pelerin în Bucovina, iar în funcţie de succesul acestuia este posibil ca trenul să rămână în zonă, urmând să devină un tren turistic.

Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat "Pelerin în Bucovina" a presupus un pelerinaj în perioada 15 iulie – 15 august de la Viena în Bucovina, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, fiind sprijinit şi de autorităţile austriece.

Proiectul Pelerin în Bucovina a fost lansat la Viena în 15 iulie, când un grup de ciclişti a plecat spre Bucovina având ca destinaţii Basilica Minor din Cacica, mănăstirea Putna şi Biserica Hagigadar din Suceava, toate trei având hramul Adormirea Maicii Domnului, în 15 august.

Pretul biletelor pentru calatoria cu acest tren este de 14 lei, dus-intors, pe oricare din traseele Suceava-Putna sau Suceava-Moldovita

Trenul va circula, deocamdată,  pe ruta Suceava-Putna în zilele de  12, 14, 15 august, în timp ce pe ruta Suceava-Moldovița, trenul va circula numai în zilele de 14 și 15 august.

Citește și:

Studenţii români de pretutindeni se întâlnesc, luni, la Putna, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului şi a hramului mănăstirii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel