PE, vot. Andi Cristea: Este un dosar cu miză deosebită

ANDI CRISTEA
ANDI CRISTEA

Plenul Parlamentului European a votat miercuri, 18 aprilie, raportul referitor la punerea în aplicare a instrumentelor de finanțare externă ale UE: evaluarea intermediară din 2017 și viitoarea arhitectură post-2020.

Europarlamentarul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă și raportor al Grupului S&D pe acest dosar a comentat subiectul.

“Este un dosar cu miză deosebită pentru statele aflate în vecinătatea estică a Uniunii Europene, în special pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Prin votul de azi, Parlamentul European respinge ideea desființării Instrumentului Politicii de Vecinătate (ENI). Intenția Comisiei Europene de a avea post 2020 un singur instrument de finanțare pentru o mai flexibilitate sporită ascunde de fapt interesul unor state europene de a aloca resurse financiare pentru vecinătatea sudică, în speță Nordul Africii și Orientul Mijlociu, în dauna țărilor din Parteneriatul Estic.

[citeste si]

Flexibilitatea nu poate fi un scop în sine, rămâne doar un mijloc. Îmi exprim speranța că poziția Parlamentului European va fi luata în considerare, în luna mai urmând să fie făcută publică propunerea Comisiei Europene privind arhitectura instrumentelor de finanțare externă post 2020”, a zis Andi Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel