Pe urmele Împăraților Romani

Monumentul_De_La_Adamclisi_-_Interior_big
Monumentul_De_La_Adamclisi_-_Interior_big

O țară care nu-și cunoaște istoria și nu învață din ea nu are viitor. Astfel, păstrarea identității naționale ar trebui să fie un deziderat major al fiecărei guvernări. În acest sens, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), reprezentat prin Eugen Curteanu, secretar de stat în MDRT, a semnat astăzi, 24 februarie la Belgrad, ”Memorandumul de înţelegere cu privire la cooperarea în cadrul proiectului "Ruta Culturală Turistică a Împăraţilor Romani", potrivit unui comunicat de presă.

”România a decis, în anul 2010, să participe, alături de Serbia, Bulgaria şi Croaţia, la iniţiativa de înfiinţare a traseului turistic “Drumurile împăraţilor romani”, care să includă vizite la obiective cu rezonanţă istorică, situate de-a lungul unor foste rute ale Imperiului Roman, inclusiv în ţara noastră. Itinerariul ar cuprinde drumuri romane, apeducte şi amfiteatre din Serbia, Croaţia şi Bulgaria, de la noi cele mai importante obiective situându-se în Constanţa. Dezvoltarea de rute culturale reprezintă, la momentul actual, o prioritate la nivel european, din punctul de vedere al dezvoltării turismului, răspunzând, în acelaşi timp, preocupărilor pentru prezervarea şi promovarea patrimoniului cultural european”, se specifică în comunicat.

”Semnarea, de către ministerele de resort din România, Republica Bulgaria, Republica Croaţia şi Republica Serbia, a memorandumului prezintă o importanţă aparte pentru dezvoltarea turismului în regiune, întărind relaţiile de cooperare deja existente în acest domeniu şi creând noi oportunităţi pentru intensificarea relaţiilor bilaterale”, conchide informarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel