PE recomandă înghețarea fondurilor europene pentru Bulgaria

Parlamentul European a cerut brațului Executiv al UE, Comisia Europeană, să ia "serios în considerare" posibilitatea înghețării fondurilor europene pentru Bulgaria, potrivit agenției Novinite.

Propunerea este inclusă într-un raport pregătit de comisia pentru Buget a Uniunii Europene cu privire la implementarea bugetului UE pe 2012, scria agenția Mediapool.

O parte specială a documentului este dedicată Bulgariei, unde un europarlamentar al Partidului Popular European avertizează cu privire la pericolele indicate de ultima monitorizare a Bulgariei.

"Lipsa progresului", "corupție larg răspândită și dificultate în delegarea responsabilității și corectarea greșelilor" sunt unele dintre concluziile Comisiei Europene în Mecanismul de Verificare și Cooperare (MCV).

Ca atare, Parlamentul European a sugerat Comisiei să adopte o "poziție decisivă" și să "analizeze serios dacă folosirea fondurilor UE este posibilă în aceste circumstanțe".

Ingeborg Graessle, coordonatorul grupului PPE în Comisia pentru Control Bugetar, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles că Bulgaria riscă să piardă fondurile europene dacă "nu există reforme și progres".

Bulgaria este condusă de un guvern socialist, contestat săptămâni la rând prin proteste în stradă de cetățeni nemulțumiți de slabele performanțe economice ale statului și corupția la nivel înalt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel