Pe parcursul lunii mai, fiți cu ochii pe cer. Un şir de sateliţi Starlink va putea fi urmărit

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Un şir de sateliţi Starlink va putea fi urmărit cu ochiul liber pe parcursul lunii mai.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu transmite că un şir de sateliţi Starlink va putea fi urmărit cu ochiul liber pe parcursul lunii mai.

"În seara de 7 mai, între orele 22,15 şi 22,24 se va vedea cu ochiul liber un şir de sateliţi Starlink. Sateliţii vor apărea la vest, vor străbate cerul şi vor intra în umbra Pământului la orizontul sud-estic. Pentru a fi siguri că îi vedeţi, priviţi cerul de la 22,10 până la 22,30. Pe tot parcursul lunii mai acest şir se va vedea în fiecare noapte între orele 21 şi 22,30, dar nu va fi mereu vizibil uşor cu ochiul liber. Cer senin", precizează reprezentanţii Observatorului Astronomic, pe Facebook.

Ce este constelația "Starlink"

Compania SpaceX, înfiinţată în 2002, a plasat deja pe orbită câteva sute de sateliţi în cadrul constelaţiei "Starlink", un proiect prin care aceasta îşi propune să ofere acces la internet de mare viteză utilizatorilor din întreaga lume. Ultimul lot a fost lansat pe 14 martie și a conținut 60 de sateliţi. Grupul orbital SpaceX este deja format din 1.263 de nave spațiale.

În viitor, SpaceX intenționează să desfășoare o constelație orbitală de 12.000 de nave spațiale de acest tip (și ulterior 30.000) pentru a crea o rețea pe scară largă care să ofere locuitorilor Pământului acces la internet în bandă largă oriunde în lume. Investiția totală este estimată la 10 miliarde de dolari. Elon Musk a anunțat că SpaceX va dubla viteza de Internet prin satelit a Starlink în 2021.

Latența, o măsură a duratei semnalului de internet pentru a „călători în spațiu și înapoi” va scădea, de asemenea, la aproximativ 20 ms în acest an, a spus Musk. Aceasta ar fi atunci o verificare a strategiei companiei de a-și lansa sateliții pe orbita joasă a Pământului, reducând distanța pe care este nevoie să o parcurgă astfel de semnale.

VEZI ȘI: Viteza Internetului prin sateliții Starlink se va dubla în 2021. Elon Musk: Vor fi viteze de 300 Mbps

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel