EXCLUSIV  ”Pe mine mă doare ASTA foarte mult. E destul pentru a-l CONDAMNA”- VIDEO

Marele regizor Alexander Hausvater a vorbit, la interviul DCNews, despre marea sa durere cu privire la comunism. 

”În momentul în care ajungi în fața unui politician, te uiți în ochii lui, îți dai seama că el minte și tu, om inteligent, te uiți la el și te întrebi `de ce omul ăsta minte? Nu are nimic de câștigat prin mincuna lui. De ce minte și de ce eu nu l-aș angaja pe el la un teatru?`. Nu l-ai angaja!  Angajezi oamenii care știu meseria, au simțul responsabilității și care sunt creativi, care au `mâine`. `Mâine` e bazat pe `ieri`. Pe mine mă doare chestia asta foarte mult, pe undeva... eu n-am trăit aici sub comunism, dar când am văzut, din punct de vedere arhitectural, ce a făcut Ceaușescu sau regimul lui, e destul pentru a-l condamna la ce soartă a avut.” a spus regizorul Alexander Hausvater, la interviul DCNews

Marele regizor a plecat din România în 1959, împreună cu familia. Au ajuns în Israel. Acolo, a absolvit cursurile Universității din Tel Aviv. A debutat ca regizor în Dublin, unde a urmat cursurile de literatură dramatică. 

Spectacolul de debut a fost ”Năzdrăvanul Occidentului”. S-a întâmplat în 1971, la Teatrul Irlandez din Dublin. A fost interzis, din cauza pudibonderiei de atunci și pentru că se juca în limba celtică. Între 1969 și 1972 a fost directorul artistic al Teatrului Peacock din Dublin. 

[citeste si]

A fondat Montréal Theatre Lab, al cărui director a fost între anii 1973 și 1979. A condus Teatrul L'Echiquier (1979-1985), iar din 1989 este directorul artistic al Teatrului L'Archipel. Între 1983 și 1987 a fost directorul Festivalului Quinzaine Internationale du Théâtre din Québec.

În 1990, a revenit în România și a avut un succes răsunător cu ”...au pus cătușe florilor” după F. Arrabal. Montează periodic în toată România, dar și în alte țări, opera sa teatrală însumând peste 160 de spectacole.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel