Pe fondul înfrângerilor ruse din Ucraina, omul lui Putin se deplasează în China

Foto: Captură video Youtube Wiki4All
Foto: Captură video Youtube Wiki4All

Secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse Nikolai Patruşev va avea consultări legate de securitate şi întâlniri în timpul unei vizite de două zile în China începând de duminică, a anunţat Ministerul de Externe chinez, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Patruşev va participa printre altele la cea de-a 17-a rundă a consultărilor strategice de securitate China-Rusia în timpul vizitei sale, a declarat ministerul într-un comunicat publicat pe site-ul său duminică.

Întâlnirile intervin după ce preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin au avut discuţii în format tete-a-tete joi în Uzbekistan, primele de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Războiul Rusiei în Ucraina a ucis zeci de mii de oameni şi a împins economia mondială în ape necunoscute cu creşterea preţurilor la alimente şi energie pe fondul celei mai mari confruntări dintre Moscova şi Occident de la Războiul Rece, notează Reuters.

China s-a abţinut să condamne operaţiunea Rusiei împotriva Ucrainei sau să o numească "invazie", în timp ce Kremlinul consideră războiul drept "operaţiune militară specială".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel