Pe cine îmbrățișează Putin în imaginea care a stârnit mari controverse

Imagini cu președintele rus Vladimir Putin îmbrățișându-se cu fostul cancelar german Gerhard Schroeder au determinat o reacție rapidă a guvernului Germaniei, care s-a delimitat de acțiunile predecesorului Angelei Merkel.

Socialistul Schroeder a fost fotografiat în timp ce îl îmbrățișa pe Putin la petrecerea aniversară din St. Petersburg a fostului cancelar, care împlinește 70 de ani, conform presei germane, citate de The Independent.

”Nu reprezintă guvernul Germaniei”, a declarat un înalt oficial guvernamental german când a fost întrebat despre fotografia apărută în presă. ”Ar trebuie să fie clar că dl. Schroeder a părăsit politica activă acum ceva timp”.

Imaginea a fost publicată într-un moment tensionat în relațiile Rusiei cu Uniunea Europeană, în interiorul căreia există un clivaj cu privire la impunerea următoarei etape de sancțiuni împotriva Moscovei. Un rol special în acest episod diplomatic în ocupă Germania. Din cauza legăturilor sale economice cu Rusia (în special dependența Berlinului de gazele ruse), Germania este acuzată în Vest că manifestă rețineri în a sancționa Rusia pentru agresiunea militară din Ucraina.

Presa din Germania l-a acuzat pe fostul cancelar social-democrat că nu a păstrat distanța față de Putin, într-un moment în care guvernul de la Berlin, compus și din SPD (socialiști), încearcă ”să stopeze politicile foamei de putere a lui Putin”.

Roland Nells a scris, într-un comentariu pentru Der Spiegel, că ”Schroeder își petrece ziua de naștere cu Putin și face ca politica externă a Germaniei să pară absurdă”.

Foto: The Independent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel