Urmărește emisiunea live


Pe cine a REȚINUT DNA astăzi

Procurorii DNA au reținut, joi, un om de afaceri. 

S-a întâmplat la Constanța, acolo unde Andi Sergiu Babinciuc a fost reţinut, acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Andi Sergiu Babinciuc va fi dus vineri la Tribunalul Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2012, un grup de firme controlate de Andi Babinciuc au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea fondurilor respective.

Acuzațiile DNA

Procurorii arată că, într-unul dintre cazuri, Andi Babinciuc a stabilit cu rea-credinţă cuantumul TVA, aferentă unei achiziţii aparent efectuată de către una dintre firmele sale de tip 'fantomă', obţinând în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 lei. De asemenea, în acelaşi context, Andi Babinciuc a retras din contul aceleiaşi societăţi suma totală de 1.575.735 lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop contracte de împrumut, din care rezulta că anterior îşi creditase propria firmă. Pe 7 iulie, în condiţiile în care DNA efectua cercetări în acest caz, Andi Babinciuc a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit 'împuternicire', prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredinţat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii anticorupţie. În dosar se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel