PE: Adina Vălean, primul român în ”semi-cercul puterii”

adina_valean
adina_valean

Eurodeputata PNL și vicepreședinta grupului ALDE, Adina Vălean, a devenit primul român căruia îi este alocat un loc ”semi-cercul puterii”, respectiv primul rând de locuri din sălile de plen de la Strasbourg şi Bruxelles, rezervate în mod tradițional președinților grupurilor politice din Parlamentul European.

Votată la sfârșitul anului trecut drept "cel mai influent parlamentar european", eurodeputata PNL Adina Vălean este primul român din istorie căruia îi este alocat până la finalul mandatului un loc în ”semi-cercul puterii” din PE, potrivit unui comunicat de presă.

În acest moment, Grupul ALDE, din care face parte Adina Vălean, este reprezentat în primul rând din plen de către președintele Verhofstadt și de către Vălean.

Eurodeputata Adina Vălean este, de asemenea, împuternicită să ia parte la conferința președinților grupurilor politice din Parlamentul European (în cazul absenței președintelui Verhofstadt) - locul unde se discută cele mai importante decizii pentru Uniunea Europeană. Astfel, eurodeputatul PNL nu face parte doar din semicercul puterii, ci chiar din ”cercul puterii din Parlamentul European”, mai menționează sursa citată.

Vicepreședintă a grupului ALDE din PE, al treilea cel mai important grup politic european, Adina Vălean, din 2007, de când este europarlamentar, a avut câteva dintre cele mai importante rapoarte din Parlamentul European (Raportul privind scăderea prețurilor la roaming, Raportul referitor la libertatea de mișcare a cetățenilor în interiorul Uniunii, Raportul pe cetățenie sau cel pe infrastructură – n.r.), se mai precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel