EXCLUSIV  PE, paralelă cu România. Norica Nicolai: E ca la Bucureşti, sunt persoane care fac foarte mult zgomot

Parlamentul European
Parlamentul European

Europarlamentarul Norica Nicolai, cap de listă ALDE la alegerile europarlamentare 2019, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre cele întâmplate, recent, în Parlamentul European.

Norica Nicolai a relatat, în cadrul interviului acordat DC News, despre atmosfera din Parlamentul European şi despre lucrurile mai puţin ştiute din spatele audierilor care s-au făcut cu cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror şef european, printre care se numără şi Laura Codruţa Kovesi. 

Întrebată dacă la Bruxelles se confirmă imaginea din ţară, cum că toată lumea ar fi împotriva României, Norica Nicolai a declarat: "Cei care sunt împotriva noastră sunt vocali, ei se văd mai bine decât cei care nu sunt împotriva noastră, dar nici nu găsesc de cuviinţă să o demonstreze. Ce e şi la Bucureşti: un grup de persoane care au voce puternică acoperă o majoritate tăcută. Aşa şi la Bruxelles: PPE-ul, o parte din parlamentari, în special colegii noştri germani şi români din PNL fac foarte mult zgomot în ceea ce priveşte acest proces de nominalizare a procurorului european.

Am avut şi eu curiozitatea – pentru că nu sunt membru al LIBE – să asist la audieri şi vă mărturisesc că nu am gândit şi evaluat ca om politic, ci ca fost magistrat: este pentru prima dată când mi-a fost jenă pentru comunitatea mea profesională, pentru că mediocritatea doamnei Kovesi, în raportare la prestaţia procurorului francez, era vizibilă. Dar cu toate astea, se întâmplă cum e şi în politica românească: nu contează ce reprezintă din punct de vedere profesional, ci să fie ataşat unei cauze."

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către europarlamentarul Norica Nicolai: 

 

Vezi şi: Decizie ÎCCJ, Udrea-Andronic. Bolcaș: Să se spele pe cap cu ei

Udrea - Andronic, dosar. ÎCCJ, decizie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel