PDL vrea să-l declare incompatibil pe Nicolăescu

eugen.ncolaescu
eugen.ncolaescu

Comisia de Sănătate a PDL vrea să-l declare incompatibil pe ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. PDL motivează că ministrul are "o problemă majoră de etică și moralitate și se află într-un foarte probabil conflict de interese".

 PDL îl somează pe Eugen Nicolăescu să comunice public numele clinicii private de la care a primit sponsorizarea pentru amenajarea biroului său ministerial.

Potrivit unui comunicat al Comisiei de Sănătate a PDL, "o sponsorizare din partea unei clinici private pentru ministrul sănătății nu este niciodată personală". PDL argmentează că Eugen Nicolăescu nu este un cetățean privat, ci membru al Parlamentului și ministrul sănătății din România. În acest context, o astfel de sponsorizare nu poate fi personală.

Apel la normele contractului cadru pe de siteul Ministerului Sănătății

PDL susține că, în responsabilitățile pe care le are ministrului Sănătății, stă și stabilirea derogărilor pentru spitalele private din România. Printr-o astfel de autoritate, poate semna excepții în ce privește contractele pe care sistemul public de asigurări de sănătate le semnează cu spitale private.

În comunicat se menționează că, potrivit normelor de aplicare ale contractului cadru, 5% din fondurile alocate la nivel de județ pentru servicii medicale pot fi contractate cu spitale private. "Dar ministrul sănătății și-a creat o excepție de la această regulă adăugând, în aceleași norme, faptul că în situații excepționale se pot aproba derogări de la plafonul de 5% cu acordul ministrului sănătății și a președintelui CNAS", adaugă PDL.

În acest sens, PDL susține că Eugen Nicolăescu "lasă deschisă portița excepțiilor de la regulă și a intereselor subiective și personale având drept factor agravant sponsorizarea pe care ministrul a acceptat-o din partea unui actor privat din sistemul de sănătate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel