Pavel Şuşară, Bogdan Budeş şi Dragoş Coste, reclamaţi la CNCD, după afirmaţiile privind cazul fetei pline de sânge de la Galaţi

Florin Răvdan / 09 aug 2019 / 12:37 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

După mai multe declaraţii controversate pe tema fetiţei pline de sânge de la Galaţi, Pavel Şuşară, Dragoş Coste şi Bogdan Budeş au fost reclamaţi la CNCD de mai multe asociaţii pentru apărarea drepturilor femeilor. 

Mai multe organizații pentru drepturile femeilor au depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva a trei persoane publice care au făcut afirmații denigratorii și discriminatorii la adresa femeilor și a mișcării feministe din România. Cei vizați de plângere sunt Pavel Şuşară, critic de artă și scriitor, Bogdan Budeș, regizor de teatru și traducător și Dragoş Coste, arhitect și fost membru USR. Asociația E-Romnja, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Front și Centrul Filia consideră că cei trei trebuie sancționați pentru afirmațiile inacceptabile făcute în spațiul public.

Mesajele, instigatoare la ură 

 

"În plângerea adresată CNCD se arată că virulența discursivă instigă la ură împotriva feministelor din spațiul public românesc iar acest lucru creează un mediu nesigur și periculos, expunând o bună parte din persoanele vizibile în spațiul românesc la atitudini umilitoare și denigratoare cu privire la munca, mesajul și siguranța acestora. Semnatarele plângerii atrag atenția că mesajele hrănesc o cultură a urii și a violenței care afectează femeile în general", se arată în comunicatul asociaţiilor.   

PUTEŢI CITI AICI COMUNICATUL INTEGRAL, INCLUSIV DECLARAŢIILE CELOR TREI DIN SPAŢIUL PUBLIC. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25