PAUL STĂNESCU, REDESCHIDERE DOSAR. ÎCCJ a respins cererea DNA

Roxana Neagu / 26 feb 2018 / 18:29 Salveaza PDF Comentarii

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a luat o decizie în dosarul care-l viza pe Paul Stănescu și pe care DNA îl voia redeschis. 

Curtea Supremă a decis să NU redeschidă dosarul pe numele vicepremierului Paul Stănescu, dosar pe care DNA l-a închis în urmă cu opt ani. 

În 25 ianuarie, Paul Stănescu declara că va demisiona din funcţie dacă va fi inculpat în acest dosar. 

"În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea acestui dosar. Nu ştiu care e cauza. (...) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine. (...) Eu cred că totul a fost legal?", spunea atunci Paul Stănescu. 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24