Paula Seling şi Florin Chilian vin la Braşov pentru doi copii grav bolnavi

Florin Chilian
Florin Chilian

Artiştii Paula Seling şi Florin Chilian vor susţine, la Braşov, cauzele a doi copii grav bolnavi, Răzvan şi Cristina, ambii în vârstă de 13 ani, în cadrul unei gale de caritate organizată în luna februarie de către Asociaţia 'Aici pentru Tine', se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Răzvan are nevoie urgentă de un transplant de rinichi, iar costurile investigaţiei se ridică la peste 2.000 de euro. Din lipsa donatorilor, rinichiul pentru copil va fi donat de mama sa.

'Sunt mama a doi copii frumoşi, un băieţel de 13 ani şi o fetiţă de doi ani. Problemele noastre au început în 2015, la început, după o serie de analize pe care i le-am făcut băieţelului. Diagnosticul pus de medici a fost nemilos: insuficienţă cardiacă cu malformaţie din naştere şi insuficienţă renală stadiul 5. Nevoile sunt multe când ai un copil bolnav şi unul micuţ', spune Veronica, mama băiatului, citată de comunicatul de presă. Răzvan face acum dializă din patru în patru ore. Cristina este paralizată total. S-a născut cu o malformaţie la inimă, 'o gaură', care la vârsta de cinci ani a fost operată şi 'astupată' cu un 'petec' de către medici.

O injecţie costă 500 de lei

În luna aprilie 2017, a fost operată cu brio la inimă, dar, în timpul operaţiei, creierul nu a mai fost oxigenat, spune tatăl, şi a paralizat. S-au făcut multe demersuri pentru a schimba starea fetei. Singurul rezultat a fost dat de câteva injecţii care au ajutat-o pe fată, astfel că a început să îşi mişte puţin mâna şi să zâmbească. O astfel de injecţie costă 500 de lei, iar fata ar trebui să facă două pe săptămână, dar, din lipsa banilor, tratamentul nu este ţinut aşa cum trebuie. În plus, există şi alte costuri uriaşe pentru exerciţii de recuperare şi alte investigaţii medicale, potrivit sursei citate.

[citeste si]

În cadrul Galei de caritate cei prezenţi vor avea ocazia de a face donaţii pentru susţinerea acţiunilor pe care Asociaţia 'Aici pentru Tine' le desfăşoară, şi de asemenea, vor participa la o licitaţie unică de tablouri semnate de artistul Dan Mălureanu. La eveniment va participa şi o casă de modă care va prezenta noua colecţie. În 2017, fondurile obţinute în cadrul Galei de caritate au fost direcţionate pentru a sprijini un caz social, Cara Maria, în vârstă de 48 de ani, mamă a doi copii, care avea nevoie urgentă de o proteză la picior. Dispozitivul a fost cumpărat şi, de asemenea, pe tot parcursul anului, Cara Maria a primit sprijin material şi emoţional din partea Asociaţiei.

Gala de caritate care va avea loc în 23 februarie

De două, trei ori pe săptămână, femeia a mers la un spital privat din Braşov unde a beneficiat de tratamente medicale costisitoare pentru tratarea ulcerului varicos de care suferă. Nu în ultimul rând, Maria a urmat un şir lung de investigaţii medicale, din care au reieşit bolile grave de care suferă pentru care continuă tratamentele, rămânând în evidenţa Asociaţiei 'Aici pentru Tine', se mai menţionează în comunicatul citat.

Alături de artiştii Paula Seling şi Florin Chilian, la Gala de caritate care va avea loc în 23 februarie la un complex hotelier din municipiul reşedinţă, vor participa Claudia Şuteu şi Ioana Bozga, evenimentul fiind prezentat de Andreea Marin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel