Urmărește emisiunea live


Paul Lambrino a fost eliberat

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Paul Lambrino a fost plasat în libertate.

Pe 9 noiembrie 2022, Paul Lambrino va afla dacă va fi sau nu extrădat în România, potrivit Antena 3.

Acesta a fost plasat în libertate de autoritățile din Franța.

Cum a obținut Paul Lambrino titulatura de prinț "al României". Patrick André de Hillerin: Nu avea niciun drept

Jurnalistul Patrick André de Hillerin a făcut un scurt rezumat al poveștii lui Paul Lambrino și cum a ajuns să-și ia titulatura de prinț "al României".

"Paul Philippe Lambrino este fiul lui Carol Mircea Lambrino și nepotul lui Carol al II-lea, rege al României. O instanță din Portugalia, acolo unde a trăit în ultima parte a vieții sale Carol al II-lea și unde a și murit, i-a recunoscut lui Carol Mircea calitatea de fiu și moștenitor legal al fostului rege. Asta, însă, doar pe partea de proprietăți aparținând fix lui Carol al II-lea, pe persoană fizică. Nu a moștenit nici vreun titlu, nici vreun tron, pentru că acolo sunt alte reguli. Și nu a moștenit nici proprietățile Casei Regale a României, din care nici al II-lea, nici Mircea nu făceau parte.

În 1995, în plină ofensivă anti-monarhică a regimului Iliescu, un tribunal din Alexandria, Teleorman, i-a recunoscut lui Paul Lambrino calitatea de urmaș al lui Carol al II-lea și i-a dat dreptul de a-și schimba numele în "al României", chestie pe care nu avea niciun drept să o facă. Dar a făcut-o. În aceeași perioadă (1990-1996) au fost inventați de către regim Regele Cioabă și Împăratul Iulian. Împreună cu Paul "al României", făcut prinț de un tribunal republican, toți ăștia aveau doar rolul de a discredita ideea de monarhie și, implicit, pe Mihai I al României", a scris jurnalistul Patrick André de Hillerin pe Facebook.

Paul Lambrino, prins în Franța

Paul Lambrino a fost prins în Franța, la Paris. Acesta a fugit din țară după ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa.

"În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Franţa, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României. În continuare se desfăşoară activităţile procedurale, în vederea predării acestuia, către ţara noastră”, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta a fost dat în urmărire internațională încă din decembrie 2020, când nu a fost găsit acasă de către polițiștii Sectorului 2 al Capitalei, aflați în încercarea de a-l pune în executare.

Aunci fotografia și detaliile despre Paul Philippe al României, cetățean român, născut în Franța, au fost postate pe pagina persoanelor urmărite de Poliția Română, pentru că nu s-a putut pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru trafic de influență, luare și dare de mită. Polițiștii au mers atunci acasă la Paul Lambrino pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea. După câteva minute petrecute în locuința acestuia, polițiștii au ieșit pentru că prințul nu era acasă.

Pe 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Braşov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumparare de influenţă si complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Prințesa Lia susținea că Paul Lambrino ar fi plecat în Portugalia.

Alături de Paul Lambrino au mai fost condamnați Remus Truică (la șapte ani de închisoare cu executare), Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein (la cinci ani de închisoare cu executare) și Dan Andronic (trei ani de închisoare cu suspendare).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel